Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

Frustration

Kategori: Maj 2009

är så FRUSTRERAD just nu över allt som har med swatch att göra!! varför kan det inte få gå bra någon gång????! det ska alltid vara nåogt som går fel tydligen!!?

Påsklov

Kategori: Maj 2009

Idag var sista dagen på påsklovet, riktigt deppigt :P känner inte såå mycket för att börja skolan imorn igen och verkligen inte inför kemiprovet på onsdag som jag visst inte pluggat så mycket på...
Lovet har varit super och jag har lagt i princip all min tid och kraft på swatch men det har varit så roligt! Hellre att ha fullt upp med swatch än att inte göra något.
Idag var vi i stan med linda och shiva och det var supermysigt, vi tränade lite allt möjligt och det gick rätt bra, han skällde iaf inte så mycket och det är väldigt bra. Sen gick vi och åt lunch på McDonald´s fast idag fick vi inte komma in?! Rätt dåligt tycker jag eftersom alla McDonald´s i sverige är godkända för servicehundar och sist fick vi komma in men inte idag. Som tur var hittade vi en liten skuggig plats så att det inte behövde få värmeslag. värmen är rätt jobbig för hundarna nu, jjag tycker att det är jätteskönt och slipper också ha masssa kläder på och då blir det lättare att röra sig och träninga blir lättare.
Imorn ska jag och linda ta en promenad med hundarna och det blir mysigt. Skönt att inte alltid köra samma träning utan ibland ta en promenad och prata lite.  På morgonen ska jag till hjälpmedelscentralen på möndal och jag kanske tar med honom, har inte bestämt mig än men förra veckan var jag också där och då var han med och det klarade han utan problem.

Ha det bra!

Orust

Kategori: Maj 2009

Just nu sitter jag brevid mormor och kollar på tv och swatch har precis ätit upp sin kvällsmat. Vi sitter i sommarstugan på landet, Orust. Idag har det varit hur varmt och skönt som helst så swatch låg i skuggan under bordet och jag satt och solade;) Han fick springa lös en stund och han blev så lycklig fast han var rätt tagen av värmen så det blev bara passivitetsträning idag men det är ändå det vi behöver mest så det var bara bra!
Vi ska vara här nu över påsk och det är så mysigt, det märks på swatch hur bra han trivs här! Imorn kanske vi går ner till havet så får han bada och svalka av sig om det blir varmt imorn med.
Jag har haft lov denna vecka så då har vi lagt in en växel ;) vi har träffat linda med shiva mycket och tränat, vi har blivit bra vänner nu så det är kul att ha någon som man tränar  med, jag blir så mycket mer motiverad att träna med henne än när jag tränar själv och hundarna går bra ihop också.
I onsdags var vi på rallylydnad igen och det gick super!! Vår instruktör tyckte han var jätteduktig och vi fick jättemycket beröm, hon tyckte även att vi ska tävla i det men det får vi se ;) kanske, kanske :P

Nu har swatch somnat framför tvn och jag ska vara lite social.

GLAD PÅSK

Rallylydnad

Kategori: Maj 2009

Kom precis hem från en hundkurs där vi tränar rallylydnad, det har ingenting med servicehundsträningen utan vi gör det bara för att ha kul ihop, och vi har verkligen kul ihop! Det är skönt att göra något utan att behöva prestera så mycket som vi behöver med servicehunds träningen.
Rallylydnad är en träning som är en blandning av lydnad och freestyle, det är en plan där det står en massa skyltar där det står vad vi ska göra, några som vi gjorde idag var stanna sitt, då ska vi stanna och han ska sätta sig brevid, 360 graders svängar, 270 graders svängar och stanna sitt framför gå runt, då han ska sätta sig framför mig och sedan gå runt mig, ganska komplicerat och man blir lite trött i huvudet men kul är det!
vi har gått två gånger nu och det är två gånger kvar, såå kul!!