Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

? :)

Kategori: Maj 2009

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag, egentligen finns det inte ens någon lust till  att blogga men ändå :P
har haft en riktigt seg och lång dag, först seg dag i skolan sen låångt utvecklingssamtal som var sista för grundskolan, såååå skönt! det handlar ju inte om swatch men ändå
Nu för en stund sen gick vi ut och tränade vilket jag inte heller riktigt hade någon lust för men kände att han var grymt uttråkad så drog mig ut. hade ingen aning vad vi skulle träna så släppte han så att han skulle få springa av sig, han var riktigt på hugget  så passade på att göra lite inkallningar och stanna övnningar. sen gjorde vi apportering vilket han hatade förut men nu har det lossnat så det gick toppen och även några larmningar som han också har hatat innan gick bra. sen gick han brevid mig lös hem! :D han var superduktig! precis vad jag behövde idag!:D

<3

Kategori: Maj 2009

Idag på en lektion satt vi och pratade om vår inspirationskälla. Kom på mycket men den största är Swatch!
Swatch är verkligen mitt allt! Han betyder sååååå mycket för mig! vet faktiskt inte hur det skulle sett ut utan honom, bara att allt skulle vara så mycket tråkigare. Ibland kan jag bli så arg på honom så jag bara kokar och ledsen när han inte förstår men ändå så älskar jag honom så mycket!
Att jag aldrig kommer klara mig utan assistenter förstod jag för länge sen. men det är ändå inte så kul att alltidha massa människor runt mig. Swatch kommer inte kunna hjälpa mig fullt ut men alla smågrejer som han kan göra har så stor betydelse! Jag var på resturang igår utan honom och vad tråkigt det var att behöva be pappa att ta av mig vantarna!? det som ändå är en sådan liten sak gör så mycket. Jag satt och pluggade häromdagen och råkade tappa en sak, då kom Swatch inspringande direkt och man såg glädjen i hans ögon att få hjälpa till!
Den glädjen han får i ögonen när jag ber om hjälp kan man inte låta bli att bli glad av även om man är hur ledsen som helst. Det bara lyser om honom!
Vi har börjat gå själva lite då och då och bara de korta stunderna gör mig så lycklig. Att bara ha honom vid min sida på stan gör mig trygg för om det någongång skulle gälla så vet jag att han klarar det mesta.

Swatch är mitt allt! :-D<3  

Freeport

Kategori: Maj 2009

I fredags var Swatch och jag på freeport för träning med linda och shiva från kungsbacka som också e under utbildning. Jag gick utan assistent största delen av tiden och det kändes hur bra som helst. Han förstod att han bara skulle följa med mig när vi gick in och ut i affärer, som alla som jobbade i affärerna var jättetrevliga mot oss och tyckte bara att det var bra att vi kunde ha med hundarna.
Sen gjorde vi  debut på McDonald´s ;-) Swatch blev rätt sugen på min mat men låg faktiskt ändå ned vid min sida. Det tråkiga var att när vi hade ätit och pratat klart så hade det börjat snöa massor ute men vi gick in i affärer istället.

Nu i helgen har jag varir borta så han har fått en liten kort paus men nu om en stund ska vi träffa linda och shiva igen för träning:-)

Vår

Kategori: Maj 2009

Igår hade både jag och Swatch riktiga vårkänslor! Vi gick först en långpromenad sen tränade vi i trädgården ganska länge. Man såg hur swatch njöt av att springa runt, ibland ropade jag något han gjorde var han skulle och fick då en leksak att springa runt och leka med, han såg sååå nöjd ut!:)
nu är det tråkigt att det har snöat igen men våren kommer säkert snart ändå!:)

Innan igår har det inte hänt jättemycket egentligen sen jag bloggade sist, ett tag tappade  jag helt inspirationen och orken till  att träna, det blev bara tråkigt och jobbigt måste så det märkes tydligt på swatch för inget gick som jag ville. Jag brukar bara skriva om allt bra som händer mest men det är inte alltid så lätt att träna hund, speciellt inte om man är 16 år det är första hunden så har inte så mycket kunskaper, jag går i nian vilket den senaste tiden varit skit mycket plugg och min tid och ork går till skolan eftersom det är slutbetyg som gäller och jag vill ju komma in på gymnasiet... att inte ha den tiden jag vill till swatch är väldigt frustrerande, ibland när jag sitter och pluggar kommer han till mig oftast nu med något i munnen då han älskar apportering helt plötsligt och "säger till" mig att vad tråkig du är, var med mig, nu gör vi något. enda sen han var liten har vi frågat vad det är han vill när han kommer och säger till eftersom han säger på samma sätt och han "svarar" genom att lyfta på öronen, innan har han bara kunnat hungrig och vill du gå ut? nu förstår han även vill du göra något och det är oftast det han svarar på när han kommer om det inte är precis vid middagstid då ;) egentligen vet jag inte om det stämmer men ändå;) i alla fall, det är frustrerande när han kommer och säger till mig när jag inte har tid, när jag har så mycket i skolan som jag nu haft det senaste. Jag vill verkligen ha tid att gå hans promenader, träna och allt annat han behöver.

I onsdags förra veckan fick jag ialla fall bevis på att jag tränat lite, vi var i varberg med flera andra hundar och flera instruktörer där han faktiskt chockade oss;) ialla fall mig och min instruktör;) det har gått framåt med många saker samtidigt som vissa saker har gått bakåt, vi kan kanske klara det vi ska klara men då får jag inte ha så mycket som jag hade i skolan de här veckorna för då kommer det inte gå ihop...

Mitt mål med honom är att få ha med honom på gymnasiet, då skulle jag alltså bara behöva hjälp i skolan av en assistent med stora grejer som att skriva, ta mat m.m. men att ändå gå själv och vara trygg utan att ha en assistent i hasorna hela tiden, att kunna vara själv med kompisar.

På fredag har jag studiedag så det får bli en hunddag när jag ska träffa en hundkompis på freeport och träna och ta en fika, vi sågs i söndags och tog en promenad tillsammans och bara pratade om en massa saker, det är kul och skönt att ha en hundkompis som tänker ungefär likadant...:) också kul att ha någon som inspirerar en till att träna mer