Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

nytt år, nya möjligheter?

Kategori: Maj 2009

2011 är nu snart slut, om några timmar kommer man stå där ute skåla och säga gott nytt år till alla. någon försöker ringa eller smsa men det funkar aldrig för det är för många som gör det samtidigt. Egentligen borde jag inte sitta här vid datorn nu då de första gästerna kommer om 50 minuter och jag ska hinna byta och fixa mig. Swatch fick en rejäl morgonpromenad och sedan tröttas ut här inne där det inte smäller. smällare är riktigt onödigt egentligen, det är riktigt jobbigt för en del djur, som tur e så är swatch inte så rädd iaf så det är inga problem.

2011 har känts som ett långt år, både bra och dåligt. bara någon dag efter nyårsafton började tänket inför examen bli verkligt och träningen tog verkligen fart, jag hade mmkt i skolan och ett stort val framför mig, gymnasievalet. jag är inte blyg för att säga att jag inte trivdes där jag gick och ville bara därifrån, helst bort från denna stan. valet var svårt men det blev bra. hela våren tränade vi som tokar och åkte hit och dit för nya miljöer, nya kontaker bands och det var riktigt roligt. vi hittade och rallylydnadskurs vilket var sjukt kul och passade mig och swatch perfekt. examen närmade sig med stormsteg och nervositeten steg, hålla det hemligt för hela släkten och vänner var svårt men det gcik. äntligen kom examen men sjuukt nervös var jag, tyvärr fick jag inte heller göra det tillsammans med min kompis vilket gjorde det jobbigare. vi klarade och det var SKÖNT! hösten kom, jag började i ny skola som visade sig passa mig perfekt. träningen kom undan lite, han följer med mig men lusten att träna är inte den samma fast nu har vi fått nya tag och det går riktigt bra igen.

nu hoppas vi på att det nya året 2012 ger oss ny styrka och kraft och att inga dumma hinder kommer för oss.

GOTT NYTT ÅR

skönt

Kategori: Maj 2009

skönt var det att gå en promenad själv med swatch idag! behövdes verkligen att bara få gå själv utan att ha någon som går bakom, tror inte att man tänker på det när man inte har det så varje dag men att alltid ha någon bakom och höra denns fotsteg kan vara irriterande ibland när man är på "fel" humör. att aldrig kunna vara själv är frustrerande, vissa dagar mer andra mindre. att bara gå en kort promenad på en kvart gör så mycket mer än vad man kan tro! skönt var det iaf.

tisdag

Kategori: Maj 2009

idag var en helt vanlig dag kan man väl säga. vi tog en lång och härlig sovmorgon, sen skulle vi ut en snabbis tänkte kanske lite träning, vi får se. 2 timmar senare kom vi hem, vi hade hunnit sprungit av oss, rullat oss en massa gånger i lera, tränat och varit i hundaffären. träningen gick toppen för det mesta och gjorde mig lycklig men till största del blev jag bara lycklig över att se honom äntligen bara få springa av sig, stanna till för det luktade något gott eller bara kasta sig ner för att rulla sig

en bra dag med andra ord!

gamla bilder

Kategori: Maj 2009

sitter här en kväll som denna och kollar på en massa gamla bilder på swatch från han var 3 veckor och framåt. kommer fortfarande ihåg när den lilla söta valpen kommer springade till oss när vi skulle hämta honom, 8 veckor gammal. har verkligen lärt mig massor genom swatch sedan dess vilket jag är riktigt glad för!

en bild från samma dag vi kom hem, inte långt efter vi kom hem la han sig under mina fotplatter och gjorde så direkt när han fick chansen. jag hade brutit benet så hade alltid fotplattorna uppe de första veckorna han bodde hos oss, tills han upptäckte att han inte fick plats när han hade växt och jag hade nere benen som vanligt igen ;)

swatch ligger nu brevid mig och sover efter tre dagar med julfirande, det är inte alltid lätt att vara hund ;) imorn ska vi nog ta en låång sovmorgon igen :)

god jul

Kategori: Maj 2009



GOD JUL önskar Swatch!

jullov

Kategori: Maj 2009

Äntligen har jag jullov!!! nu ska jag vara hemma i tre hela veckor!! så när jag har lov så får defentivt inte swatch det ;) näää nu ska vi ha julmys och så längtar vi till Mydogmässan i januari ;)
imorn tar jag och swatch en lååång sovmorgon så får vi hitta på något kul sen

världens bästa swatch<3

Kategori: Maj 2009

världens bästa swatch är han!<3 han kan verkligen göra mig såååååååååååå frustrerad men han är ändå verkligen den bästa! han finns alltid där och han är en hund så han bryr sig inte om man inte har världens leende hela tiden, istället kommer han och ställer sig nära för bara vara där. man behöver inte visa världens tacksamhet varje gång han gör något utan man ger honom en godis och så är han super lycklig eller att han bara får känna sig behövd. han kan göra en helt pissig dag helt underbar. en dag när man bara känner för att ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet är han där, han behöver ju ändå gå ut och få se den lyckan när han slänger sig ner för att rulla sig eller kastar sig efter en leksak osv kan man inte bli annat än glad!

Min älskade swatch ÄR världens bästa swatch!<3

Liseberg

Kategori: Maj 2009

Igår var vi på gruppträff på liseberg med servicehundarna. vi kom fram en halvtimme innan det "började"
så swatch var rätt trött på att vänta och lite orolig innan vi kom in men där inne blev jag iaf nöjd med honom. Vi tränade platsliggning men annars bara socialt då de inte får vara lösa där. men eftersom det är så mycket intryck så rätt det verkligen med att bara vara där. märker skillnad från förra året och det borde jag ju verkligen göra så det är skönt! dock hade vissa grejer kunnat gå bättre som t ex när vi åt kunde han haft bättre passivitet men annars gick han väldigt bra.

har dock redan fått värsta nervositeten för kommande årsprov vilket ändå är låååångt kvar men känner att tiden finns inte så jag vill, dygnet borde verkligen ha fler timmar! aja hinner jag inte skriva igen så önskar jag och swatch en god jul!

Kungsmässan

Kategori: Maj 2009

Idag fick han för första gången följa med till kungsmässan. Äntligen! Har länge tänkt fråga/ta med honom och vet ju eg att han fick gå med men har inte känt för det riktigt men idag fick han följa med. vi gick och fikade med en gammal ass, när han fick syn på henne (ute, utan täcke) blev han ÖVERLYCKLIG! längesen jag såg han såå lycklig... inne på kungsmässan skötte han sig fint, inget skäll eller så, däremot skulle han någongång ligga bakom mig istället vid någon annan men sen låg han fint brevid i princip hela tiden. Det var kul att alla här i kungsmässan som bara tror att han är världens buse fick se honom jobba också..

när vi kom hem gick vi och köpte gran med familjen, det är ju snart jul! väl hemma var han lite tyken eller ngt när han först öppnade dörren för mig sedan när jag är påväg in går han tillbaka och stänger igen ;) aja rätt rolig e han ändå. nu ligger han bara och stensover, en lång dag blev det för honom med mycket jobb och så men nöjd är han iaf :)

nu väntar det bara en sista skolvecka innan lovet sen har jag all världens tid till swatch vilket jag ser fram emot!

lördag

Kategori: Maj 2009

idag händer det inte mycket, jag sitter mest och pluggar.. Swatch får hjälpa till så fort det finns något som han kan göra och direkt blir han superglad, det är verkligen lycka att få se hur glad han blir

.

Kategori: Maj 2009

Just nu händer det inte så mycket med swatch, jag har ett ständigt dåligt samvete för att jag lägger för lite tid på honom, skulle så gärna vilja lägga så mycket mer tid men tiden finns inte, just nu har jag sjuukt mycket i skolan innan lovet men om bara några dagar är det över och jag hoppas att dem sista grejerna blir bra innan lovet.. under lovet ska jag ta tag i allt igen och det väntar även en mysig gruppträff på liseberg nästa vecka..