Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

vi hade ialla fall inte tur med vädret

Kategori: Träning

fattar inte vad vi gör jag och linda för varje gång vi ses nästan så öser regnet ner ;) rolig stund med rally vaar det ialla fall igår! båda hundarna var jätteduktiga. När swatch inte fattade fick jag en puss mitt i allt istället av honom, lustig är han ibland ;)

snart så

Kategori: vardag

snart är det sommarlov, 7 skoldagar kvar, 15 dagar tills avslutning, 8 dagar tills betygen är satta, 3 inlämningar kvar sen har jag sommarlov!!!! helt galet!!!
Idag har vart en sån där snurrig dag, hem fort hämta swatch och iväg på assistentgrejer.. nästan 3 timmar senare kom jag hem med en trött hund och ett trött huvud ;) swatch börjar känna igen sig nu vart han är och ska när vi är på kontoret, speciellt eftersom vi var där igår med... nu vet alla även där vem swatch är, vi är liksom ett begrepp, det är jag och swatch. vila en snabbis, imorn är jag ledig så hoppas på bra väder för då ska vi träfffa linda och shiva

vaaaarmt

Kategori: Allmänt

oj vad varmt det är ute nu! för mig är det helt underbart men för swatch är det jobbigt. han liggerutslagen av värmen framför fläkten hela dagarna. det får bli tidiga och sena promenader när det inte är för varmt.
I fredags hade jag möte på kontoret så swatch fick följa med dit, han låg så fint bredvid hela tiden. tog sedan en snabbis till stan och satt oss i skuggan på mcdonalds och tog en glass, gott gott. träffade en vän som kom förbi och swatch låg så skönt bredvid i skugganl. dock hade det blivit rätt varmt när vi skulle gå hem så det var att köra pauser i skuggan med massa vatten men nöjd var han efter ialla fall.

sool, sool, sool

Kategori: vardag

ett tag sen jag skrev nu men har liksom inte suttit vid datorn... Sommaren har ialla fall kommit nu, hur härligt som helst!!!
I fredags träffade vi en massa andra på en träning. de skulle göra något som inte jag hade lust med så istället byggdes det upp en rallybana till oss som inte ville vara med. lite lättare var det med riktiga skyltar o så.. I alla fall så var det inte många som kun rally så då blev dem skickade till mig :O jahopp det var bara att försöka förklara hur de funkar och såklart hade den banan med de svåraste skyltarna också. jaja bra gick det väl ändå tror jag, hoppas de fattade något vad jag försökte förklara ialla fall;) sen blev det trevlig fika som vanligt och en avslutande promenad som vanligt.
idag slutade jag tidigare, eller ja jag hade inga lektioner alls men fick snällt åka till skolan en stund ändå ialla fall.. så när jag kom hem gick vi och köpte glass och satte oss i gräset i skuggan, myysigt! släppte honom sedan så fick han gå av sig lite, för varmt för bus så han lunkade mest runt men verkade trivas eftersom han inte ville med hem först.
Nu är det idag tre veckor kvar sen har jag sommarlov, shit vad det går fort men det ska bli så skönt med ett långt lov!
 
swatch ligger i gräset och väntar på att jag ska ha ätit klart min glass ;) väntar kanske på att jag ska tappa också

raaally!

Kategori: Träning

idag körde vi rally tillsammans med Linda och Shiva! rally är verkligen våran grej och det är verkligen kul! som vanligt var det våran otur med vädret med blåst och regn men det stoppade inte oss eller hundarna. en ny bana gjordes idag och den uppskattades av båda hundarna. kul kul

en mindre taggad swatch innan det var dags att gå ut

i väntan på att få köra en bana


dagens bana

en glad swatch under banans gång

it´s rainy outside, but sunshine in my heart

Kategori: servicehund

fy f*n vilket regn det varit idag! usch och fy! kom hem 4 timmar tidigare än vanligt idag då vi hade schemabrytande, hur skönt som helst. passadedå på att träna swatch så vi träffade linda och shiva:) skulle kört rally men gav upp den idéen och gick till börjes och shoppade istället. lite träning blev det också o swatch lyckades göra några riktigt bra larmningar och apportering och var allmänt duktig, nöjd med honom idag! en trevlig träning tillsammans med lindaockså

swatch på platsliggning

födelsedagsbilder

Kategori: Allmänt

ingen lång blogg idag blir bara lite bilder från igår



leker,rullar sig, springer och busar görhan med sin nya leksak

6 år

Kategori: Allmänt

idag fyller älskade swatch 6 år! detta har firats med en tur till djuraffären där han fick välja en ny leksak och så köpte vi ett ben som han snart ska få. en tårta med hans favoriter får det väl också bli sen. tiden springer iväg, känns som igår när samtalet om att han var född kom samtidigt som det känns somom han har varit här hela tiden. nu ligger han här brevid trött efter att lekt klart med den nya leksaken i det fortfarande underbara vädret.

rallylydnad

Kategori: Träning

idag trotsade vi blåsten och träffade linda och shiva o tränade rallylydnad, riktigt roligt och lyckat! ganska längesen vi kunnat köra eftersom det varit vinter men shit vad kul det var att börja igen. vi avslutade sedan med att hundarna fick spela hemma här och sedan tog vi en fika och bara hade trevligt:)

en hemmagjord rallylydnadsplan

slalom är roligt

en riktigt bra följsamhet, en kille som älskar rally



ännu lite mera slalom

kan sammanfatta med en riktigt rolig och trevlig stund

tid för reflektion?

Kategori: Allmänt

idag har varit en sån riktig slappdag. jag och swatch satt hela förmiddagen och kollade på tv, eller ja, jag kollade och han låg och sov brevid. vi tog sedan en promenad ner till mormor och morfar vilket var väldigt mysigt!
när man har en sån slappdag får man tid att tänka, tänka att för ungefär ett år sedan var nog en av den roligaste men också jobbigaste tiden för mig och swatch, den tiden fick oss att växa oerhört mycket! det hände  väldigt mycket förra våren för mig och swatch... samtidigt som jag själv hade avslutet i grundskolan som jag hade längtat efter i 4 år... När jag tänker tillbaka inser man hur oerhört fort tiden går och att man faktiskt ibland behöver stanna upp och tänka och ta in allt, inte bara låta tiden rusaförbi. man ska faktiskt ta vara på ddagarna! även om det låter klyschigt så är det sant. Jag är så glad att under det senaste året hur mycket vi har växt tillsammans jag och swatch och att jag vågar mer med honom än förr, jag vågar stå på mig inför andra och sjunker inte igenom jorden när folk har frågor om honom.
Nä nu ska jag ta fredagkväll och mysa med swatch och kolla tv. blodpudding håller på attt torkas inför morgondagen som kommer att bli en toppen dag!!

sommaren här?

Kategori: vardag

idag har det varit heelt underbart väder!! lite varmt för swatch men annars helt underbart. vi tog därför bara en kort promenad till en stor gräsmatta som ligger bara 2 gator bort och han fick springa lös, eller ja springa och springa, lunka och äta pinnar mest. roligt tillsammans hade vi iaf och det är väl det viktigaste?! har faktiskt varit duktig och tagit med kameran för tredje dagen i rad också!

sitta på sten var roligt

paus från att leka med pinne

kommunikation!!!! :) min älskade swatch