Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

åsa och nästan frysa ihjäl

Kategori: Allmänt

Efter haft en toppenkväll i fredags var det upp tidigt igår morse för att åka till Åsa naturreservat för att träffa Linda och Shiva. Jättelänge sedan vi sågs så det var kul men det var så himla sjukt kallt så efter halva rundan som ändå inte var så lång ville man helst av allt bara flyga hem! Inte förrän långt senare på kvällen började jag tina upp, shit vad kallt det var!!! 
 
Idag kommer snart släkten för släktkalas för fira min 18 års dag så med bredvidgång av ny ass gick swatch och jag ut och gjorde uppletningsruta för att han skulle få bli av med lite energi innan kalaset. 
 
nu är det dags att börja förbereda. 

18 år!

Kategori: Allmänt

Så var dagen här, en dag som jag både längtat efter och velat att den skulle dröja. Att fylla 18 är inte som alla andra födelsedagar, det är en större omställning, när man går från att vara ett barn till "vuxen" på en dag, i alla fall lagligt sett. För mig är det skillnad mot "vanliga" då många saker kommer bli mer komplicerade , i alla fall i början innan man kommer in i det. sen klart, det ska bli rätt skönt att få bestämma själv, att inte alltid ha föräldrarnas underskrift och så på allt, allt har ju sina fördelar och nackdelar som allt annat. 
 
dagen började i alla fall bra, swatch kom uppi sängen och sa god morgon, tillsammans med resten av familjen kanske jag inte ska glömma ;) sen kan jag ju ha "råååkat" skämma bort swatch lite på morgonen, men bara lite. han måste ju också få känna av att det inte är en vanlig dag. Idag skulle vi på studiebesök med skolan, dit jag kanske vill jobba senare i livet så hade en riktigt bra skoldag, ännu bättre att den bara var i 2 timmar. Nu väntas tårta och lunch med fina mamma sen ikväll skall det firas med några vänner, kommer nog bli en toppen dag!

glädjen över att få hjälpa till

Kategori: Allmänt

blir så himla glad över glädjen swtach har över att hjälpa till! Hur man ser hur han verkligen vill och försöker hitta sätt att lösa problem. vi har haft en paus nu med permon som var borta sedna har jag varit på ågrenska och tror att det var helt toppen, jag fick ladda upp med lite ny energi och swatch fick vila från mig. nu ikväll har han följt mig och kommer och hjälper till med saker vi inte ens tränat in, saker han ser en liknelse och ser attt han kan göra, det gör mig verkligen glad!
 
spel är bra när jag inte kan komma ut, han får "hjärngympa" fast inomhus
 
har verkligen kunnat ladda energi denna helgen!
 
 

bättre dag imorgon

Kategori: Allmänt

okej, idag asså.. detta har varit en sådan dag man önskar att man stannade kvar i sängen och bara väntade in nästa dag.. sådana dagar som alla har vare sig vart dem är, om det passar eller inte, vissa dagar är helt enkelt inte roliga, helt enkelt inte bra, vissa dagar vill man bara dra täcket över huvudet och blunda. det bästa är att man vet att det kommer gå över, det kommer komma bättre dagar, sådana dagar man skrattar åt dessaa tråkiga dagar.
 
tankarna efter denna dagen snurrar, så mycket har hänt samtidigt som det också bara har varit en helt vanlig sketen tisdag.
funderingar över skolan, hur fel det kan bli, hur det kunde vara så perfekt för ett år sedan men så operfekt nu. hur viktiga de runtomkring är, hur småsaker som de gör kan betyda så mycket, småsaker som kan göra att ett leende håller i sig.
 
Önskar ibland att vara i swatch tillsynes okomplicerade värld, där största problemet idag var att han tyckte jag var snål med godis när han jobbade tidigare idag. Att få den lyckan över en pinne, lite snö och bara få vara, ja en rätt okomplicerad värld helt enkelt.
 
nä usch är nog mest trött så ser framemot att det är sovmorgon imorgon! då är det en ny dag med nya möjligheter!

tråkiga vardagen

Kategori: Allmänt

För en vecka sen hade vi precis gått en helt underbar promenad i säve, idag sitter jag fortfarande i skolan med arbete, har nu sedan tisdags haft fullt upp med skolarbete, assistansstrul och hinna med swatch. det blir inte alls det jag vill speciellt inte nu när vintern har kommit tillbaka. dagarna får liksom flyta på så gott det går och bloggen får ligga lite nere, det blir ändå bara massa om hur mycketjag har i skolan.
 
Swatch fick i alla fall jobbat lite förra veckan när jag var på möte, beröm av den jag var på möte med fick han som tycker att han bara blir bättre och bättre på att vara med och vara passiv, äntligen! skönt att höra utifrån då man lätt blir hemmablind.
 
aja nu är det dags för mer plugg och när jag kommer hem blir den en rensahjärnanpromenad medd swatchi.

säve

Kategori: Allmänt

igår var min sista lovdag och den spenderas på bästa möjliga sätt i skogen med hundvänner. det var en helt underbar skogsväg där swatch och hans vänner kunde springa runt och bara få vara hundar, lycka för själen! swatch var riktigt nöjd efteråt och såklart blir även jag det då. han somnade gott i mias bil när vi avslutade med fika. 
 
idag började min skola igen. ..usch!!!  inget kul att vara tillbaka, 100% direkt räknar de med,  helst ska man suttit hela lovet och pluggat...kom hem till en hund som inte tyckte om att skolan börjat igen, han tycker bättre om när jag är hemma.  nej usch för skolan, längtar till nästa lov!
jaja hade iaf en grym dag igår med swatch! det kan jag leva på länge
 

MyDog 2013

Kategori: Allmänt

I veckan var jag och swatch på MyDog mässan. Det var 3 riktigt roliga dagar där vi mötte en massa roligt folk! MyDog är verkligen hundhöjdpunkten på året. En hel del bra saker passade även på att bli inhandlade och det är alltidd roligt att shoppa hundsaker. Swatch har skött sig helt super och jag är riktigt stolt över honom, att bara kunna ha med honom utan några problem. Idag är både swatch och jag rätt trött så det är en lugn slappe och mysdag idag.
 

2013

Kategori: Allmänt

så var det nya året här. Nyårsafton var bra både här hemma och för Swatch. I går var en riktig slappedag, idag inte lika så. Vardagen börjar komma igång så det var upp med tuppen och iväg, liten "chock" att inte få sova länge så ska bli skönt att få sova om en stund ;) det har varit riktigt fint väder idag o såklart passade vi på att njuta ute.
Imorgon drar äntligen MyDOG igång igen, jag och Swatch kommer vara där en hel del i år och det ska bli riktigt roligt!