Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

SNÖÖÖÖÖÖÖÖ

Kategori: Maj 2009

det är snö ute och det har det varit en vecka men swatch är fortfarande ÖVERLYCKLIG över det! Han blir som en valp när han bli släppt och får springa, rulla sig eller jaga snöbollar. man kan inte bli annat än lycklig att se på honom när han kastar sig ner på marken för att rulla sig eller när han slår till snön med båda framtassarna och glädjen lyser från hans ögon :D

17

Kategori: Maj 2009

igår fyllde jag 17 år och swatch var med på morgonen och firade. får bjuda lite på mig själv om ni ska få se hur söt han var när han skulle hjälpa till/sno mina paket;)

hjälpande tassen

Kategori: Maj 2009

istället för bara ha den hjälpande handen så har jag också den hjälpande tassen. swatch tycker om att sova men inte alltid att bli väckt, konstigt ;) enda gången han verkligen gillar att bli väckt i princip förutom om det gäller mat, (jag har en matgalen hund!) är när jag behöver hjälp. han låg och stensov i hallen imorse, ville inte ens lyfta på huvudet när jag kom för att säga god morgon :P sen när han hörde att jag tappade något på mitt rum och ropade lite tyst på honom kom han lyckligt springande, tog upp det jag tappat och satt sig brevid för mys :) det var en bra början på min dag!

bilder från i helgen

Kategori: Maj 2009




tränar dold platsliggning när jag försvinner, han kollade i början men "köpte" det sedan och bara låg där


inkallning med störning, något som swatch är riktigt duktig på!


en lycklig swatch som ville bli fotad ;)

helgen

Kategori: Maj 2009

helgen är slut, så även snart denna måndag. tränade en hel del i helgen och han skötte sig fint! hade liksom bara tänkt gå ut men tog ändå med mig allt man kan behöva och helt plötsligt hade vi tränat massa olika moment. sån träning gillar jag! det funkar inte för oss att hålla på att planera för mkt, bättre att köra det vi känner för! tog en del bilder, kanske laddar upp några här senare, får se...
nu blir det kvällspromenad sen sova, imorn står klockan på 5.45, usch!!!

första veckan slut, nästan iaf

Kategori: Maj 2009

idag är första veckan slut för min del iaf. har inte skola på fredagar då jag tagit bort kurser som just infaller på fredagar så jag har inga lektioner förutom ibland.. ;) har redan skickat in två inlämningar på tre dagar, inte stora men ändå.. ingen lugn vecka kan man kalla det, det känns som om det var läängesen vi hade lov.. har fått tillbaka lite resultat från det vi gjorde precis innan lovet och det var bra så nu är jag taggat på våren!

snart är det helg och jag taggar ;) en rolig helg hoppas jag det blir :) swatch kommer jag ha mycket tid för vilket känns toppen! :)

då var det slut på det roliga

Kategori: Maj 2009

detta inlägget kommer nog inte ha så mycket med swatch att göra men känner för att skriva av lite.. första dagen i skolan efter lovet är avklarad. ingen mjukstart direkt, fick gå upp 5.45 vilket var hemskt! sen 6.55 åka hemifrån för att sedan sitta en timme i skolan att vänta, idiotiskt! redan första lektionen började vi som vanligt på fullt igen så verkligen ingen mjukstart, direkt börjar de prata om läxor, prov och inlämningar, suck! en lektion satt vi faktiskt och inte hade så seriöst, men det var basgruppsmötet som typ aldrig är seriöst då satt vi och associerade (stavning?) och sedan berättade det bra med lovet och vad vi vill göra som vi tycker om mera under våren, såklart träna hund. vår lärare är faktiskt bra där för hon sa det att liksom lägg tid på det annars orkar ni ändå inte skolan eftersom man får energi och blir glad av det som man tycker om. energi får jag kanske inte av att träna hund, mest tvärtom men glad! verkligen! 15.30 slutade vi ÄNTLIGEN, skit vad trött man var/är efter första skoldagen efter lovet. såklart kör taxin fel också på väg hem, suck igen! lovet är nu slut och skolan börjar. lovet har varit jättebra och skönt och jag tror jag har hunnit med allt jag velat. nu när skolan börjar måste jag lägga mycket tid på den, det är ju faktiskt mina slutbetyg inför framtiden det handlar om.. jag tänker också ta mig tid till swatch, han behöver ju faktiskt det och jag med för den delen!

My Dog dag 3

Kategori: Maj 2009

har varit på my dog tredje dagen i rad men det får bli den sista ;) var där med linda idag vilket var roligt eftersom vi är ute efter ungefär samma saker ;) swatch var med igen även om han var rätt trött från dagarna innan men det gjorde bara honom lugnare och jag är stolt över honom idag verkligen! vi kollade på ett slags mentaltest vilket var intressant att se, har inte sett det innan.. sen köpte vi en del grejor som vi behövde, lika bra att passa på när allt finns på ett ställe liksom.. vi kollade även på rallylydnadstävling i mästerklassen (högsta klassen i rallylydnad) vilket var kul att se hur en tävling går till, kanske kommer vi ut på tävlingsbanan någon gång iaf ;) vi får se..
en trevlig dag var det och 3 dagar på mässan räcker! ;)
nu ska vi bara ha en mysig lördagskväll


swatch tyckte det var skönt att få vila lite när vi fikade :)

My Dog dag 2

Kategori: Maj 2009

idag har vi varit på my dog igen. han skötte sig ännu bättre idag när det inte var så främmande för honom.. var där med en annan kompis idag som vi mötte där så fick bra och svår träning att inte få hälsa på någon han tycker om när täcket var på. vi började med att gå till ett ställe där jag träffade min gamla instruktör! :D jätteroligt att träffa henne, har inte träffat henne sedan examen så det är längesen! träffade även några andra så vi stod och pratade en stund vilket var kul att prata med dem blir inte så ofta eftersom jag går i skolan när de har sina träningar vilket är synd. det är mycket roligare och träna tillsammans än ensam och det är det vi behöver mest... men iaf så fick swatch testa något nytt, tror det hette flying ball eller något.. vi kunde iaf bara göra grunderna eftersom det var första gången men kanske ska köpa en sådan och göra själv. det var instruktören som gjorde med honom vilket han tyckte var jätteroligt så han flög fram och tillbaka av lycka ;) också av att få göra något nytt utan de kraven han har när han jobbar. vi gick sedan vidare och gick och kollade på allt, det roligaste är nästan att bara kolla på alla hundar för det är verkligen hundar överallt!
några timmar därinne blev det så båda är trötta så nu blir det snart filmkväll med mina kära syster:) imorgon väntar ännu en dag på My Dog men det blir den sista för i år. lite tråkigt att det bara är en gång om året men men ;)

My dog dag 1

Kategori: Maj 2009

idag har vi varit på my dog mässan i göteborg. en stor och känd mässa med massa utställningar och sånt.. jag var där med en kompis och swatch följde med och jobbade. lite krongel innan vi väl kom in men in kom vi. träffade en massa folk som jag kände vilket var roligt och några som aldrig träffat swatch innan som jag bara berättat om honom för :) det var myycket folk och måånga hundar så några timmar där så är man helt slut sen. köpte bara lite hundgodis och en fäll till honom idag men ska dit imorn och på lördag också så lär köpa lite mer ;)
en bra dag iaf! nu ligger swatch och sover och jag med snart för att ladda inför ännu en dag på mässan

Slottskogen con la familia

Kategori: Maj 2009

idag åkte vi hela familjen till slottskogen och gick och kollade på alla djuren och hade trevligt. swatch var lite ovan vid att hela familjen var med men tyckte att det mest var roligt, lite för roligt kanske ;) kollade på alla djuren gjorde vi alla utom swatch, den vi trodde skulle vara mest intresserad ;) han kollade lite snabbt sen ville han mest äta godis..;) det höll dock på att sluta lite spännande när vi hade tagit oss upp för en brant backe för att kolla på älgarna och märker att det inte finns någon bra väg ner för mig att köra, oups! det var brant åt båda hållen så det vara bara att välja pest eller kolera.. såklart valde vi fel då det bara kom värre och värre backar och jag kunde inte vända men vi kom ner från de branta, snedlutande, SMALA och buckliga vägarna. lite spänning i vardagen skadar inte :)
en trevlig dag blev det iaf

swatch tar lite snålskjuts av mig :)