Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

Passion, inspiration eller rädsla?

Kategori: Allmänt

Har nu varje dag denna veckan påbörjat ett inlägg som inte blivit avslutat, så 7 gången gillt? Just nu är det mycket, Swatch får ränna med på möten och liknande som sker rätt ofta, skolan inte ens något att tala om det märks att betygen sätts om en månad... och så är det ju det där som kallas vardag så bloggen får liksom stå lite still.
 
Ett studiebesök med skolan gav tankeställare om vad som driver oss till saker och ting, är det passion, inspiration eller rädsla och tvång? Bra fråga. ett svårt svar att hitta. Det borde ju verkligen vara passion och inspiration även om det ofta inte är det. Jag älskar att hålla på med hund speciellt tillsammans med hundvänner. Sen räcker inte tiden eller orken alltid till och då faller gärna lusten ifrån, tyvärr. Men det är ju trots allt Swatch som alltid får mig att le hur seg och lång dagen än varit <3
 
Förra söndagen var vi på kurs, om leken. En riktigt lärorik dag med hundvännerna. Sen är det ju det där problemet att det är sjukt svårt att hitta ett bra sätt för oss att leka, där jag inte är beroende av andra eller i alla fall att Swatch fattar att det är jag som leker med honom, och att han verkligen tycker det är kul. Vi kommer nog aldrig hitta ett perfekt sätt men något borde vi la hitta? Just nu är det rätt frustrerande att inte kunna leka med honom, speciellt eftersom jag vet precis hur man ska göra för att han ska tycka det är roligt, men så funkar inte för mig, eller oss.
 
Häromdagen fick han spåra igen, oj vad lycklig han blev när han fick syn på henne han spårar med! Under tiden han spårade kunde jag sitta och kolla på hästarna runtomkring, saknar ju ridningen så mycket! men mysigt att kolla på hästar en stund för att sedan få tillbaka en nöjd och lycklig hund ialla fall.
 
Idag gick vi en skön tur i kungsbackaskogen med en vän med hennes hund, som slutade med en god glass och massa prat. Skulle egentligen återvända till mitt plugg för att sedan ha söndagskväll med Swatch men han har visst redan lagt sig för natten så jag spelar väl lite mer iq-befriade spel på min mobil innan även jag ska sova .
Mysstund <3

snart sommarlov, eller något

Kategori: Allmänt

Sitter här och den där skolångesten som alltid smyger sig på sista dagen på lovet börjar komma krypande. Jag har verkligen ingen lust att ta mig till skolan imorgon, ännu mindre för allt plugg som kommer komma. Men det är ialla fall bara 10 veckor kvar till sommarlovet, mindre än 40 skoldagar.
 
Påsklovet har gått i hundens tecken. Förutom all tid som gått åt till hjälpmedelsfix och maassa assistansfix har resten av tiden gått till Swatch. Vädret har varit på topp så förutsättningarna har varit bra.
 
I måndags fick han spåra igen, ladda ur den där energin som bubblar ur honom annars så blir det lättare för både honom och mig. Direkt när vi kom fram och han fattade vad som väntade såg man på hela honom hur lycklig han var, så förväntansfull.
 
En tur till farmor och farfar och träffat kusiner har vi hunnit med. En skön och mysig promenad på en bra promenadslinga och sedan bara vara. Att ha med honom där är super, han möjliggör att jag kan ha assistenten på andra våningen och han kan gå upp och säga till när det behövs hjälp, en sådan frihet!
 
I fredags åkte vi ut till Säve för att träffa hundvänner. Jag och Swatch gjorde något vi aldrig hade gjort innan själva, en stor milstolpe för oss även om det kan verka som en liten grej för många andra. Själva promenaden var helt underbar! 8 hundar under promenaden blev det, stora som små. Swatch älskar att få springa fritt i skogen, så länge han inte behöver komma för nära de andra, de är ju faktiskt lite äckliga ibland ;) Jag har en rätt feg hund. När jag tänker tillbaka på promenaden i efterhand blir jag bara glad, så värdefullt både för Swatch och mig att träffa hundvännerna lite då och då!
 
Nu i helgen åkte vi upp till landet hos mormor och morfar. Första gången sedan i somras, så mysigt och härligt! Swatch kunde gå i lina hela tiden vi var ute, han njöt! Han älskar att vara där och ville inte åka hem.
 
Även om mitt lov har innehållt rätt mycket strul med mycket har det varit helt underbart att kunna vara så mycket med Swatch, önskar att varje vecka gick  att göra såhär mycket!
 
Han gillar att vara i kungsbackaskogen
Hämta saker kan han
 
 
Vara på landet älskar han även om man blir trött av det :)