Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

motivation

Kategori: Allmänt

en helg utan plugg, firat min 18 års dag lite sent men träffade en underbar vän som varit på resa länge, varit hos farmor och farfar igår och idag träffat en fin vän, en rätt bra helg helt enkelt. egentligen är jag rätt trött eftersom helgen gått i ett men sitter just nu och tänker på just motivation. vad motivation innebär och hur viktigt det är. 
 
förut idag, när jag var ute med swatch på promenad, en promenad med ändrade planer eftersom jag inte kom dit jag  tänkte. en promenad som började med skön sol, slutade med helt tjocka moln och svinkallt men en nöjd hund. gick och pratade med assistenten som jobbade bland annat om träning med swatch, vad vi håller på med just nu och om jag fortfarande håller på som jag gjorde när hon började här. gick länge och tänkte på svaret, har tänkt på svaret även nu efteråt och nej, av olika anledningar blir det inte lika mycket. något som jag har haft mycket svårt att erkänna för mig själv. 
 
men just det här med motivation då. just nu har jag verkligen ingen motivation över huvudtaget. ingen motivation för att komma vidare i träning med swatch, ingen motivation för plugget som egentligen finns där, ingen motivation för något, alla måsten. helst vill jag bara sätta allt på paus och resa bort, så långt bort det går. vilket i och för sig typ jag snart ska göra, om en vecka sitter jag förhoppningsvis i en fjällstuga nu i några dagar. 
 
När motivationen är slut nu måste jag alltid hitta nya saker att längta efter, nya saker att se framemot, nya saker att sikta mot. Just nu är det just att åka till fjällen om en vecka och sedan om mindre än tre veckor ska jag till Nordisk Muskelkonferens, något jag ser oerhört framemot, ska få träffa så mycket folk som jag länge velat träffa. längtar, längtar, längtar!
 
motivation är något jag och väl alla behöver för att fortsätta med saker. jag är sådan som behöver någon som pushar, behöver se framsteg, behöver se att det gör  nytta. Detta r något som kan vara svårt. det finns inte alltid någon som står bakom och pushar, man ser inte alltid framsteg och det kan vara svårt att se nyttan. ibland gäller det bara att göra, "bita i det sura äpplet". 
 
vintern har varit lång, mörk och kall. nu börjar det vända. på mornarna när jag åker kl 7 är det faktiskt ljust, det är ljust när jag kommer hem och till och med hinner jag gå med swatch innan det mörknar. snart kan man ta på conversen, skinnjackan och känna solen mot ansiktet, snart! 
hade en helt underbar dag hemma hos farmor och farfar igår!

ändrade planer

Kategori: Allmänt

sitter just nu och irriterar mig på hur hjälpmedelstekniker inte tror att jag har annat att göra än att vänta på dem! för 45 minuter sedan skulle de varit här och årskollat liften, än har de inte ringt att de ens är på väg, suck! vanligtvis har jag skola på fredagsförmiddagar men det är bytt till eftermiddagen idag så min plan var ju att hinna vara ute med swatch och träna nu på förmiddagen, finns ju så många fördelar med att vara ute och träna som mest denna tiden.. men istället ligger swatch och sover och jag sitter och väntar, och väntar. heller kan jag ju inte gå ut nu, för de kaan ju komma närsom helst, man vet aldrig. häromdagen när de egentligen ville komma ringde de 10 minuter innan jag skulle åka och sa att de snart var här, ehm, som sagt jag har faktiskt ett liv utan att enbart sitta och vänta! är liiite smått irriterad!
 
i alla fall var swatch och klippte sig igår, så nu är han inte enbart päls. På kvällen hade vi en sådan riktig mysstund när han kommer och ställer sig perfekt i knät, så jag kan luta mitt huvud mot hans, lukta in de egentligen rätt illaluktande hunddoften, blöt hund och samtidigt burra ner mina händer i hans härliga päls och bara stå och mysa! <3 så härligt när han spontant bara kommer upp sådär!! 

söndag igen

Kategori: Allmänt

så har swatch och jag varit ifrån varandra i två dagar, välbehövligt från båda hållen. Jag fick två dagar att bara få vara , inte behöva vara ute, inte ha lika många måsten. Sen ja, jag älskar att hålla på med hund, med Swatch, det är något jag aldrig hade klarat mig utan men ibland behöver vi en paus från varandra, ibland är det skönt att kolla ut, se det tråkiga, dåliga Sverigevädret och slippa gå ut. Inte få dåligt samvete för man stannar inne. Tror Swatch tycker det är lite skönt också, han får vara "vanlig" hund, inte hålla koll hela tiden. När  vi ses igen är båda glada att ses, det är nyttigt att sakna ibland, längta. Sen jag kom hem i eftermiddags har han varit tätt nära mig, gosat har vi gjort och bara varit tillsammans, två dagar kan göra skillnad!!  
 
Nu är mitt lov slut, dröjer ett tag till nästa. Men detta är de sista veckorna som är sega, efter nästa lov kommer det gå fort, till lovet efter som är långt. Känns liksom lite lättare att se framåt då, även att snön, kylan och alla kläder kommer försvinna, ska bli så skönt! Snart är våren här, förhoppningsvis!

alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

idag är det alla hjärtans dag, inget jag firar egentligen men det är iaf den 14 feb. det var upp tidigt för att åka till sjukgymnasten med swatch, kanske hittades förklaringen till varför han varit som han varit de senaste dagarna, hoppas det, hon trodde det. nu är han iaf helt slut, det tar på krafterna att vara där.
 
lovdagarna blev inte riktigt som jag hade tänkt, imorn är sista lovdagen men snart fårjag komma bort ialla fall, har några spännande resor planerade, tror även jag och swatch behöver lite tid utan varandra, brukar göra det lättare mellan oss, båda får mer tålamod. jag har varit frusterad, han med, ingen bra kombo, ingen har tålamod och allt blir bara pannkaka.

Tvååker

Kategori: Allmänt

o så var lovet äntligen här! förra veckan var slutspurten inför lovet men det resulterar ju även i att jag inte har så mycket skolarbete under lov, skönt! idag åkte vi ner till en hundvän i Tvååker där vi först släppte hundarna på några åkrar och sedan gick till Munkagård och kollade på djuren. Första gången Swatch var där så han tyckte det var lite konstigt, tills han upptäckte hur roligt det kunde varit om han hade fått springa fram till kaninerna och kängurna, han tyckte nog jag var tråkig när han bara snällt fick gå vid min sida ;) en rolig men kall dag som avslutades med en trevlig fika som vanligt, med det vanliga kaoset. :) swatch sover nu gott vid min sida.
får man själv bestämma ska det ligga en kudde i korgen också, "hallå eller?!" :)

solenergi

Kategori: Allmänt

vilken underbar dag med sol! jag och swatch har varit ensamma hemma och haft en superskön slappedag, men först var vi ute i kungsbackaskogen på långpromenad i nästan 3 timmar, helt underbart ute. Det märktes på swatch att han tyckte om att det var sol för det lyste om hela honom! att få rulla sig i löven var en riktig hit och bara få springa av sig
Ikväll på kvällspromenaden var det helt stjärnklart ute så en helt underbar promenad då med, fast liiite kallare då..
rulla sig måste man
full fart!
en lycklig swatch

HEEELG

Kategori: Allmänt

Äntligen är det fredag!!! några dagar denna vecka har det känts som vår när vi varit ute men inte idag, höll knappt på att ta mig från huset då permon direkt gled och slirade, på plan mark!? Kvällen kommer jag spendera utan swatch, nämligen på bio med en vän, känns välbehövligt efter denna vecka :) 
I helgen kommer vi ha en riktig slapp helg jag och swatch, kanske lyckas vi ta oss till skogen eller något sådant roligt ställe som vintern med snön hindrat oss ifrån, i alla en oplanerad helg, superskönt!