Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

Bunketorp

Kategori: Allmänt

idag var vi med mamma och pappa i bunketorpskogen. jag gick först iväg och la ett släpspår till honom sen tog vi en härlig promenad i skogen. han fick gå i en lina som satt fast i permon och han såg så lycklig ut. tog sedan en härlig fika vid en sjö där solen stekte så skönt. en härlig skog är det och det avslutades med att han fick gå sitt spår, svårt blev det i och med vinden men han klarade förutom att han hade svårt att hitta slutet,  men tillslut hittade han ;)

en lycklig swatch på skogspromenad

en underbar swatch på stenen vid sjön

det finns inget bättre sätt att ta en paus

Kategori: Allmänt

idag har varit en riktigt sån plugg dag, har skrivit nästan 3 datorsidor på arbetet om andra världskriget och har suttit i sådär lagom nästa 4 timmar... tog däremot en paus förut som var helt underbar!! tog en promenad med swatch i det fina vädret. hade det inte blåst som det gör hade det varit perfekt, men man ska inte klaga! släppte honom en stund för lek och han var så lycklig, man kan inte bli annat än lycklig själv. passade på med lite träning och helt plötsligt dök en gammal barndomsvän upp som jag inte träffat på ett tag, jättekul att ses och det blir direkt som det var när vi var små :) knasiga swatch som fortfarande hade världens chans att leka, springa, jaa allt han ville i princip tyckte jag var tråkig och gick och la sig(!) toppen, även om han visade att han inte tyckte det var så roligt ;) han tyckte däremot det var kul att hoppa upp och kram min kompis som han inte har sett på lääänge, knasboll. helt plötsligt blev den korta promenaden och pausen över en timme lång, aja roligt var det och skönt att rensa hjärnan lite också

vååååååååår

Kategori: Allmänt

äntligen är våren här! så himla jävla härligt! var ute på en promenad med swatch innan och det var riktigt varmt och härligt, lite varmt enligt swatch. Märks också att alla andra också tycker det, det är hundar överallt. Underbart värre, om bara lite mer än en vecka har jag lov, kan inte besktriva hur mycket jag längtar dit. har fortfarande massor i skolan, tunga och stora arbeten men snart är det över :) får bara hoppas att det håller sig så till helgen ska jag försöka att äntligen komam till skogen igen! ;)

det blåser storm

Kategori: Allmänt

jaa shit vad det blåser ute!! sen sist har det inte hänt mkt, jag har så sjukt mycket i skolan just nu så all tid går till det, annars händer likssom inget speciellt.
idag gick vi en promenad tillsammans med min moster där swatch ska vara när jag åker bort om några veckor. hon fick ha honom o få tips inför när hon e själv. det är faktiskt väldigt intressant att gå vid sidan av och se hur han beter sig osv, ser jut inte det på de sättet när jag har honom själv. dock kliar det i fingrarna ibland när man har lust att säga till vad han ska göra men det är nyttigt det med ;) e verkligen evigt tacksam över att jag har swatch<3

lördag

Kategori: Allmänt

idag är en seg dag, både jag och swatch är riktigt sega sen igår och ingen av oss hade någon riktig lust att gå upp idag ;) väderet är trist o grått och till största del kommer den här dagen bestå utav plugg, eller ja, borde iaf.. vi körde en omgång spel förut, idag ett som vi köpte i början av året på my dog mässan, det är inte använt så mycket och det är väldigt svårt för swatch så det gör också att det inte alltid är lika "roligt" att ta fram det. han klarade det iaf två gången tills han typ gav upp, då var han trött. blir nog annars bara promenad sen orkar inteidag och har ingen lust för någon speciell träning. har en del tunga skolarbeten kvar nu innan påsk så får sätta mig och verkligen skriva på dem.. ser iaf fram emot ikväll, då blir det ben ´n´ jerry kväll:) gott, gott:D

slottskogen

Kategori: Träning

idag tog vi en tur till slottskogen, tillsammans var vi tiohundar tror jag;) roligt var det även omman halvt frös ihjäl;) swatch var duktig och brydde sig knappt omde andra hundarna o alladjur. efteråt tog vi en fika där han följde med in, klarade han galant. efteråt va det snabbt hem för att åka vidare till ullared med en god vän:) kan säga attbåde jag och swatch är rätt slut så blir ingen längre blogg idag.

vårväder

Kategori: vardag

idag har varit en riktigt seg dag, det är den längsta dagen i skolan och alla raster ggår i princip åt till att gå till klassrummen eftersom vi byter hela tiden... swatch gjorde iaf min dag då jag skulle hämta en sak hos en kompis tog vi en promenad samtidigt. helt plötsligt hade jag en taggad swatch som gick så fint brevid mig OCH kollade på mig typ hela tiden! annars när vi tar promenader här hemma brukar han bara lufsa på sidan men nu gick han så glatt och fint så. släppte sedan honom i den andra trädgården där han bara är med mig i princip där han först rusade av sig, såå gulligt sen mest lufsade runt o så passade vi på att träna lite också. det roliga var att det han har svårast för var han duktigst på idag, min knäppa men helt underbara swatch

det är det lilla som räknas

Kategori: Allmänt

ja det lilla är det som gör det. den lilla stunden eller aa, de timmarna vi var ute vid tjolöholm igår gjorde så mycket. det gav så mycket mer positiv energi! Det gjorde att allt som annars skulle känts som en motgång osv blir så mkt lättare att hantera o det är så härligt!! swatch är fortfarande trött efter helgen men ser ändå väldigt nöjd ut. även idag är det riktigt fint väder så får väl ta och gå ut sen efter alla skolarbeten.
känner bara sån lycka just nu :)

Tjolöholm

Kategori: Allmänt

idag har vi varit på tjolöholm tillsammans med mammsen o pappsen. det börjademed grått, kallt o trist väder tills det sprack upp till klarblå himmel, sol o varmt. hur härligt som helst! och vad passar inte bättre då än att vara vid havvet? har ingen lust att skriva direkt så en bildbomb kommeri stället.

stå på bänk gör att man får bättre utsikt ;)

springa fort vid inkallning kan man ;)

mjukost är vääääldigt gott!!! här står han med en halvtass på min fotplatta den andra hänger i luften

pinnar är roliga!!

såhär fint väder blev det

lufsa runt vid stranden är rätt mysigt

åå en pinne hittade jag, lycka!!

trevlig dag var det och nu har vi laddat upp med massa ny och positiv energi inför kommande veckas utmaningar

om jag fick en krona varje gång...

Kategori: servicehund

ja om jag fick en krona varje gång någon stirrade på mig och swatch när vi går på stan skulle jag vara rik nu. att folk kan med ibland? okej att det är kul att höra att folk äntligen börja veta vad servicehund är för något men att verkligen gå att stirra, de e inte riktigt okej.
idag var vi iaf på kungsmässan. jag skulle ta en fika med en kompis så swatch fick följa med och jobba. han skötte sig riktigt bra ändå och jag är nöjd med honom. höll dock på att skita på mig när en vakt kom fram skitnära bara sådär helt plötsligt men han ville bara snällt undra om allt var bra med oss :) förra gången vi var där kom han också fram och frågade då vad swatch hjälpte mig med och så, så han kände väl igen oss men shit vad rädd man blev ;)
swatch blev rätt trött efter sådär lagom 3 timmar på kungsmässan så nu sover han gott och jag får ha en skön lördagskväll :)

spel

Kategori: Allmänt


när inte tiden räcker till får han spela ett spel för lite aktivering för hjärnan. det är lätt med spel d´å det bara är att fylla med godis, sitta i samma rum ifall han börjar tugga på spelet och samtidigt kan man göra annat, t ex plugga. swatch har några olika spel som funkar lite olika. några e lättare andra e svårare. just detta som heter Dog Brick av Nina Ottoson har han börjat få kläm på, han ska först ta bort två klossar som blockerar sedan ska han putta på brickorna och under där ligger godiset. han har ingen logik över huvetaget men han har ändå kunnat få upp tempot, när han spelar gäller det att akta sig, spelet flyger över heeela golvet ;)

vad ska man säga?

Kategori: vardag

har egentligen ingenting att skriva om idag och jag borde verkligen skriva på min sociologiuppgift som är skiiiiitsvår!!! har redan suttit med den i nästan 4 timmar idag så börjar blir lite trött på att försöka förstå allas teorier om allt ;) intressant är det men mest väldigt komplicerat och ett djupt arbete. fick iaf tillbaka ett arbete från innan jul som jag trodde gått rätt dåligt men jag fick B i alla ämnen vi skrev i vilket är Tuffa krav så det gjorde min dag ;) swatch har jag tyvärr inte hunnit något speciellt med idag, han får tyvärrk omma lite på kanten iaf till torsdag då denna uppgift ska vara inne, jag hinner och orkar inte dra igång någon speciell träning, det blir promenader, hjälpa till och kanske lite spel så jag kan plugga samtidigt tror jag, vi får se.
Detta blev inte mycket skrivet om swatch, det är ju hans blogg samtidigt som det är så vardagen här ser ut nu de sista viktiga veckorna iskolan innan betygen blir satta. skriver nog inte innan helgen, lär inteh ända något mer speciellt än vad det gjort idag.;)

fina, underbara, älskade swatch

Kategori: vardag

då var äntligen denna vecka slut... det har varit en lång vecka med många händelser, både bra och dåliga, roliga och tråkiga... swatch har varit mycket med mig, vi har inte tränat något nästan men han har varit mig hack i häl överallt han fått. det är det som är så himla härligt med swatch. jag tror på att han förstår mer än vad vi människor tror. han känner alla känslor och man märker direkt om jag inte är på topp är han vid min sida, han blir mer försiktig än vanligt och bara finns där. med människor blir de ofta så "jobbiga" när man berättar att något är på tok, de ska alltid göra så stor grej utav allting medans swatch gör inte alls stor grej även om han kan strejka med vissa saker när han vet att det inte är bra.. att dölja saker för swatch är nästintill omöjligt eftersom han känner sånt, det går inte att sätta på det där leendet som man kan göra inför andra. alla småsaker han gör kan göra att det känns bättre. när han kommer och ställer sig så nära han kan och hänger mot mig så jag når honom. när han passar på att stå kvar i mitt knä efter han hoppat upp för att hjälpa till. han bara står där och låter mig gosa med honom, det hjälper faktiskt mer än man kan tro. det är min fina, underbara och älskade swatch, skulle inte klara mig utan honom just nu <3
nu har vi precis spelat ett aktiveringsspel och det går inte att låta bli att skratta när han spelar, han har inte logiken så man märker att han har ingen aning alls vad han håller påmed ;) spelet mest flyger över hela köksgolvett så det är bara att akta sig ;)
nu ska jag gå ut och vara lite social då min mormor och morfar snart kommer hit
ha det bra så skriver jag när någt intressant händer, eller något

larmning

Kategori: servicehund

larmning är ett moment som är obligatoriskt för en servicehund att kunna, alltså måste swatch kunna det.. larmning kan man säga med andra ord är att han ska hämta hjälp om något händer eller om jag bara  inte har någon i närheten så kan han hämta någon. ett moment som har varit klurigt att lära in kan man kort och enkelt säga. detta momentet använder jag knappt då jag ändå aldrig går själv med honom lös eller så att han kan springa ifrån eftersom han sitter fast.. jag har använt det någon  gång hemma men  annars är det bara något vi tränar på eftersom han måste kunna det...
idag var vi hos min kära farmorr och farfar tillsammans med min kusin och skulle då gå ut. assen satt på andra våningen o jag behövde ju henne. ropa så hon hörde kunde jag inte och jag ville int ebe de andra hämta henne så jag testade om han klarade att larma även om det var  första gången där och första gången upp för en trappa, till min förvåning gjorde han en perfekt larmning trots trappan och trots att hon satt ner vilket vi inte trränat på! detta kunde då användas flera gånger under dagen och jag blir så glad när han faktiskt förstår och gör som jag säger med nygamla saker!

förändring, förbättring

Kategori: Maj 2009

idag var vi hos swatch sjukgymnast. Där går hon igenom honom, rättar till honom och kollar så att han håller sig skadefri. I början när vi gick dit tyckte han inte alls om det, han kunde bara stå stilla några minuter sedan var han tvungen att gå runt och skaka av sig. det har blivit bättre och han har sedan kunnat sitta ner korta stunder. helst vill man att de ska ligga ner avslappnat men det har swatch varit helt emot, då har han inte kontroll. de senaste gångerna har han börjat busa lite i slutet med sjukgymnasten och då även legat ner korta stunder. förra gången på slutet började han busa på riktigt och tillslut låg han ner på sidan avslappnat. idag, stor förändring, en förbättring, han började med att vara heeeeelt! galen och busa med henne och sedan låg han ner i över en halvtimme avslappnat!!! stor skillnad. efteråt när hon har släppt loss massa endorfiner och sånt blir han som berusad kan man säga, gulligt värre. så sen vi kom hem i morse har han legat och sovit och kommer att få göra det resten av kvällen. just nu ligger han och "solar" sig i uterummet, mys.

en rolig och mysig helg väntar därefter en vanlig vecka i skolan så får se när jag skriver nästa gång