Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

landet

Kategori: Allmänt

i veckan har det varit underbart väder! all dötid har gått till swatchen, så en tur på stan, en glass i parken och en tur i kbaskogen har vi hunnit med. Swatch verkade gilla det mesta, dock inte när vi mötte på en gammal assistent inne på kungsmässan och han inte fick hälsa, men det gick! sen var han rätt sugen på min glass om man säger så ;)
nu i helgen har vi varit uppe på landet. Swatch har tydligen börjat gilla att bada (?!) så det fick han göra. sen idag fick han även träffa på sin nya "kusin". en trevlig helg har det varit och jag kommer verkligen sakna honom nu när jag åker två veckor till ågrenska!

liseberg med mera

Kategori: Allmänt

ett tag sen jag skrev.. vad har hänt sen sist då? jo promender med härliga hundvänner, alltid lika roligt när jag kan vara med! Lotta på liseberg två gånger. igår var faktiskt till och med det nästan bra ;) trevligt att kunna gå dit med swatch och har ett trevligt sällskap också! dock var det massa konstiga frågor/kommentarer igår av allt folk men men.. annars har vi varit en helg på landet. en skön helg och tur med vädret hade vi också. swatch fick bada för det var så varmt och han verkade faktiskt verkligen gilla det eftersom han ville gå ner till vattnet igen och han skuttade så glatt i vattnet. sommaren har än en gång kommit så nu hoppas jag på att den håller i. denna vecka är jag hemma också sen kommer jag vara borta två veckor och swatch får vara hemma hos mina föräldrar. det blir inte så mycket datortid då det händer massa andra spännande saker så får se om det blir något mer inlägg innan jag åker, ska försöka lägga in lite bilder ifrån i helgen men får se annars gör jag det när jag kommer hem igen!

borta bra men hemma bäst

Kategori: Allmänt

nu har både jag och swatch kommit hem igen. jag har varit en vecka på Menorca och Swatch har varit en vecka hos farmor och farfar.
Menorca var en skön liten ö. Det var en vecka med sol, bad och värme. det var skönt att komma bort en vecka från alla måsten och problem  och bara umgås med familjen. 
För swatch var det nog skönt att komma bort en vecka, få en veckas semester helt enkelt. det märktes när han kom hem för viljan att hjälpa till osv var mycket större. jag hade kanske lite mer tålamod osv också. ;)
Däremot saknade jag honom något jagvet inte vad när vi var borta. jag märkte hur tomt det var utan honom.
ikväll ska vi till lotta på liseberg igen och på att det blir bra väder, iaf uppehåll. nu är man ju bortskämd med det fina och varma vädret ;)

skön dag

Kategori: vardag

idag har det varit en sån skön dag. efter en lång och skön sovmorgon tog vi en härlig promenad då nästan ingen var ute. vädret har varit extremt växlande men trots massa regn kunde man gå ute i kortärmat utan att frysa. senare blev det en  skön blandning mellan lek, chilla och träning blev det också.
det blir nog rätt bra för swatch med en vecka semester snart  eftersom vi har varit rätt mycket tillsammans nu det senaste ;-) jag kommer som vanligt när vi är ifrån varandra sakna ihjäl  mig efter honom men jag vet ju att han har det bra och att vi snart kommer att ses igen

promennad

Kategori: Allmänt

idag träffade vi några härliga hundvänner och tog en skön promenad tillsammans. det avslutades med en trevliga fika efter lite fix med ramper o lite till ;)nöjd med swatch är jag som nu är helt slut efter denna långpromenaden o allt.  lite mer kommer hinna göras sen får han semester en vecka hos farmor och farfar

dock blir jag irriterad och frustrerad när vi sitter och pratar och man kommer fram till att man borde få det man har behov utav och inte bara i minimun gräns. man ska inte behöva välja mellan att kunna köra i terräng, det man oftast gör när man har hund och vill göra de saker jag vill med min hund göra mot att kunna ha en smidig stol på stan, i skola osv.. jag vill ju också kunna gå ut i den mer terrängiga delen i skogen, inte bara de tråkiga stigarna som jag ändå bara  fastnar på, kunna gå ut på gräset även om det regnar utan att behöva ringa hem follk för att bli bortlyft för jag har fastnat bara för att det är lite lerigt. även om andra kan göra de bitarna i skog o så vill jag kunna göra det själv, speciellt eftersom det faktiskt finns hjälpmedel att få om det då var lättare än vad det är. det borde vara så att man kunde få alla sina behov tillgodosedda, jag har hund jag vill kunna vara fri med min hund trots dåligt väder, eller lite mer terräng. inte bli puttad överallt där det är minsta backen, gräsigt eller egentligen överallt där det inte ärplatt asfalt. en frustration byggs upp men det finns inte så mycket att göra så det är bara fortsätta att putta och så,....

lotta på liseberg

Kategori: servicehund

idag har swatch och jag gjort våran debut att kolla på lotta på liseberg.  inga roliga artister egentligen men hade trevligt sällskap så det var roligt ändå. swatch var jättefascinerad över kamerorna så åkta över hans huvud.. han försökte följa med dem med blicken.. efter ett tag hittade han sitt favvoställe som han alltid ligger här hemma, mellan permon och mitt bakhjul med huvudet. där låg han största delen, sen vände han sig och la sig mittemellan min och mias permo.
en trevlig kväll var det, hoppas på komma dit snart igen

dagens aktiviteter

Kategori: servicehund

vaknade imorse av hur mycket det regnade. kände mig inte värst sugen på att träna en massa ute och hade en del ärenden att göra på IKEA. toppen, swatch fick hänga med, passade först på att köpa lite smått och gott på hundaffären innan vi gick till IKEA. som vanligt var det tusen blickar och kommentarer om honom, hur duktiga "såna" hundar är osv.. nu är det en nöjd men trött swatch jag har bredvid mig.