Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

Slutet på 2012

Kategori: Allmänt

Ja då var det näst sista dagen på detta året. Jag sitter här redo för morgondagen med bra musik i öronen, godiset bredvid och en hund sovandes precis bakom mig. I morgon är det nyårsafton och detta ska firas med några underbara vänner, dock kommer Swatch och jag inte fira ihop iår, han ska få komma bort lite från de värsta raketerna så det kommer nog bli en toppen nyår!
 
Då var det ju detta, hur 2012 har flytit på. Kan knappt komma ihåg allt då det varit ett extremt händelserikt år men här kommer ändå en kort resumé. 
 
I början av året gick jag i ettan på gymnasiet, stormtrivdes men det var svårt med långa dagar, att vara hemma vissa dagar vid halv 7, hinna plugga, hinna swatch och hinna ha ett något socialt liv var svårt, men det gick! Våren flöt på och det kom till de nationella proven, svenska delen handlade om relationer, både muntliga och skriftliga så vad passade inte bättre än att ha om min och Swatch relation. Den muntliga delen gick så mycket över förväntan och jag lyckades förmedla våran underbara relation och mina vänner och lärare fick en del insikter. 
 
Den underbara sommaren kom, jag hade världens tid för Swatch vilket var helt underbart! Jag åkte på en super utlandssemester vilket var väldigt skönt, kunde komma tillbaka till Sverige med nya krafter. Andra delar av sommaren spenderades hemma eller på landet mycket, hann rätt ofta träffa våra hundvänner, alltid lika roligt och galet..;) Sen var det dags för två veckor på ågrenska, sjukt jobbigt att vara utan swatch så länge! Det var skönt att vara hemifrån, faktiskt, vi hade riktigt roligt men hade önskat att jag kunde träffa Swatch under tiden. Sammanfattningen av sommaren är att det var inte mycket som saknades för att den enbart skulle vara toppen :)
 
Sen kom ju denna hösten. Jag började tvåan på gymnasiet, mina förväntningar var höga eftersom jag trivdes så bra i ettan, de uppfyllde inte de förväntningarna på långa vägar i början, efter möten och de fått komma in i det blev det bättre men, synen mot funktionshinder känns fortfarande förvrängd, tyvärr kommer det vara extremt svårt att ändra på det men det lilla jag kan göra ska jag allt försöka med.
Många sa att tvåan är det värsta året, jag trodde inte så mycket på dem, nu håller jag med! Skolan känns mest som att det aldrig tar slut när man väl blir klar med något inser man att man har hur mycket som helst kvar, fritid är något som i princip inte existerar och allt handlar om att prioritera.   
 
Hösten har inte riktigt gått den önskade vägen men det gör ju faktiskt inte alltid det. Trots allt har det funnits ljuspunkter och jag har varit extremt tacksam över mina fina Swatch som alltid finns här, som genom så lycklig som han blir när jag kommer hem från skolan är superglad, då går det inte att låta bli att le hur lång dagen än varit. Han förstår, han kommer inte med de där tusen frågorna de där sekunderna leendet inte finns där, han kommer istället och lägger sig litenärmare och säger mycket genom sin blick och kroppspråk och bara finns där.  Vi har haft många helt underbara stunder tillsammans detta året vilket jag är oerhört tacksam över! <3
 
På tisdag är det år 2013 och det finns några riktigt roliga saker inplanerade  och hoppas såklart på ett riktigt bra år. Några mål är satta, dock håller jag dem för mig själv än ;)
 
Avslutar med ett ordspråk som jag fastnat för som stämmer otroligt bra.
"Vänner kommer och går men riktig består"
 
och såklart önskar Swatch och jag, GOTT NYTT ÅR!!
 
 

Raketer

Kategori: Allmänt

Jag håller på att bli galen på dessa raketer!! På de som skjuter på ljusa dagen, det är ändå flera dagar kvar till nyår!!

lite försenad julhälsning

Kategori: Allmänt

Julen är här, igår och idag har den firats med släkten, mysigt värre! Såklart har swatch både varit med och fått julklappar, även om han nog hellre hade fått själva pappret, ialla fall just för stunden..;) Men det tar på  krafterna att vara hund när man ska hålla sig ifrån den goda skinkan och köttbullarna, paketen som ligger under granen där några luktar gott och allt folk som man måste hälsa på minst en gång, så nu är det en trött swatch här hemma.
 
bilder från igår och idag
 
och såklart, hoppas att det varit en god jul det har det varit här i alla fall!
 

JULLOOOOOOOOOOV!!!

Kategori: Allmänt

 
Äntligen är lovet här, som jag har längtat! Det har varit en lång och faktiskt rätt jobbig höst där saker och ting inte riktigt har gått som jag velat men idag kom bekräftelsen att något har gjort nytta. firade med en riktig långtur till stan för att köpa lunch med swatch, han är rätt trött nu..
i veckan har den mesta snön försvunnit ju så passade på i lördags att leka i den sista snön, swatch var överlycklig, dock bekymrad över att jag stod så långt bort, ;)

Fredag, äntligen helg!

Kategori: Allmänt

Fredag idag, så skönt! Dagen har bestått av intervjuer så swatch fick följa med och jobba. promenaderna dit och hem var inte det enklaste då jag fastnade hela tiden, tur att swatch är tålmodig även om han tyckte det var lite jobbigt ibland. I alla fall gick det det bra under intervjuerna även om swatch som vanligt tycktes att det är lite jobbigt att inte få hälsa ;) nu ska swatch och jag ha en riktig mysig kväll dock bara ta det lugnt, en mysig helg väntar och om 5 dagar har jag julloooov!

Lucia

Kategori: Allmänt

Lucia är vad det är idag. jag missade luciatåget i skolan tyvärr så får kolla på typ svtplay sen istället.. swatch och jag firar lucia med en låång promenad i kylan, kallt men mysigt!
glad lucia på er, bjuder på en bild som togs på inomhusträningen för ett tag sen av en vän.
 

bästa swatch

Kategori: Allmänt

i veckan kom ju den uuunderbara snön... swatch är överlycklig över den, jag är inte lika glad... detta har gjort att jag inte lyckas ta mig ut varje dag, ogillar starkt när vädret bestämmer vad jag kan och inte kan göra!
inget att göra åt, vi bor i Sverige och det är likadant varje vinter, ändå är man aldrig beredd på det konstigt nog.
i alla fall, igår fick swatch jobba, längesen var det men han var så duktigt, riktigt glad och stolt över honom igår. hans förutsättningar var inte de bästa men han uppförde sig hur bra som helst ändå. svåra störningar hade han men som han klarade toppen, han hade en superfin kommunikation mot mig och var världens bästa stöttepelare för mig! är tacksam över swatch och att han kunde vara med igår.
 
idag har vi varit ute i kylan och snön och lekt, vi hittade ett gammalnytt ställe som han fick leka av sig, oj vad nöjd han var sen. dock har han problem med att snö fastnar i tassarna som man får pilla bort hela tiden, inte roligt.
 
swatch ska nu ha en myskväll hemma och jag ska träffa en fin vän, ha en bra lördag!
 
 

första advent och snö

Kategori: Allmänt

 
igår var det första advent. Som vanligt var jag ju tvungen att gå ner till stans julmarknad och självklart fick swatch följa med. han gick så fint brevid mig och visade sig duktig mot allt runtomkring. även om det var svinkallt ute så lös solen och det var faktiskt rätt skönt, ialla fall i början.. sen var det hem och byta om för att gå till min barndomsvän som imorgon eller rättare sagt i natt åker på äventyr, hon ska segla över atlanten i 2,5 månad så det kommer bli tomt utan henne här hemma, att inte bara kunna skicka de där spontansmsen och så.. så i alla fall fick vi pratat en stund och sagt hejdå, vi ses faktiskt om 3 månader igen och tiden kommer att gå fort!
 
idag blev jag inte glad när jag vaknade och drog upp rullgardinen, det var fullt med snö ute!!! usch och fy sa jag, jipppi sa swatch. i angered snöade det inte alls mycket så jag blev lättat och trodde att det var rätt lugnt, hemma var det desto mer. efter att suttit i kö i en timme och en kvart hem tog vi på oss alla kläder och klampade ut i snön. idiotiskt nog har det inte blivit skottat någonstans så det var högt med snö som permon fick plöja sig igenom, swatch däremot var överlycklig över att det var snö överallt. han fick ett sånt fint tomteskägg... jaja, hoppas nu innerligt att de skottat tills imorn, annars kan jag räkna ut hur min vinter kommer att vara....
 
på julmarknaden igår framför den stora granen

inomhusträning

Kategori: Träning

idag har vi varit iväg med de härliga hundvännerna på inomhusträning. en lång träning, 4 timmar så en blandning av minirallybana, vanlig träning och intressanta pratstunder. Swatch var typ övertaggad när vi kom dit men skötte sig ändå okej. en bra dag har det varit, alltid lika roligt att träffa hundvännerna!  är glad att jag genom swatch har fått lära känna dessa människor.
 
en inkallning med en glad swatch
roligt att träna rally igen, funkar ju ite så bra ute nu men inne funkade det toppen!