Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

kort uppdatering

Kategori: Maj 2009


har ju varit rätt dålig på att ta bilder men har ialla fall en nu;) inte den roligaste men hade kameran framme när jag hade tjejkväll här hemma så då kom han med på ngra kort också så ett av dem läggs upp här, det är ungefär hur kul att tycker det är när jag har mina kompisar här efter några timmar;) inte hans roligaste i livet;)

Nu var det ett tag sen igen men här har det inte hänt så mycket egentligen, vi tränar på så mycket jag hinner med skola och allt också, just nu är det mycket stadga och lite lydnad och så som han behöver och en bättre passivitet! i april ska det bli jättekul, för då ska jag och swatch börja en rallylydnadkurs:) det ska bli jättespännade och kul att göra något annat än bara det vi håller på med varje dag;)

ska försöka bli bättre på att uppdatera;)

Stolt!

Kategori: Maj 2009

Idag är jag jättestolt över min älskade Swatch! Målet är ju när han är färdig att jag ska klara mig kortare stunder själv med honom och då även kunna gå promenader själv. så idag så orkade jag inte ha assen gående bakom så jag bad henne gå en annan väg så fick vi mötas där jag hade tänkt stanna för att träna. promenaden dit var typ bara 15 minuter men ändå, jag har alltid varit osäker för den dagen jag ska gå själv med honom men idag kände jag mig trygg så jag testade, det var ändå inte så mycket folk ute så jag tänkte att jag borde ju inte träffa på några konstiga hundar;) så vi gick själva och det kändes hur bra som helst! :D Han bara gick precis bredvid mig som vanligt utan att ens reagera att assen var borta. sen tränade vi en stund och det gick också bra.
På vägen hem gick vi också själva, då fick assen gå före och då passade vi på att träna passivitet som också gick bra. Sen gick vi hem och han var jätteduktig då med!
Det är en stor grej att jag kunde gå med honom själv och ändå inte känna mig osäker! Han är den bästa hunden! <3

freeport

Kategori: Maj 2009

hehe jag kom ihåg att blogga 2 dar irad ;) om det ens är någon som läser här?
fast jag glömde såklart ta några kort men kan ändå skriva lite om hur det gick.

vi var då på freeport med ett till ekipage härifrån kungsbacka, det är en schäffer som utbildas till diabeteshund, det är så mycket roligare att träna med andra när man kan prata och ha kul när man tränar och även komma på lite övningar och så man kan göra och vissa saker måste man vara flera för att träna så det är bra:)
men när vi kom så kom vi bakvägen så vi fick gå runt ett varv innan och då gick jag och swatch själva så fick assen gå åt andra hållet. det kändes såå bra att det bara var swatch och jag för det är ju så vi ska ha det sen;) eller aa ialla fall kortare stunder. sen mötte vi då de andra så gick vi runt lite, swatch hade en jättefin följsamhet idag och klarade att ¨gå brevid och inte nosa på allt och alla. sen gjorde vi en platsläggning som gick rätt bra, det är ju en av de svårare grejerna då han inte gillar att vara still och börjar ofta skälla men inget skall idag :)
det är ju rätt många affärer där som är godkända att gå in i så vi passade på att gå in i en av dem och han bara följde med mig och struntade i allt där inne.
sen så gick vi och tog en fika men innan vi gick in så var vi tvungna att kolla så att det var okej även fast det finns en klisterlapp där det står att det är okej så jag fick sätta honom utanför och gå in och fråga han satt jättebra där ute och väntade på mig, jag visste inte riktigt vad jag skulle fråga men efter en stund sa det att det var okej om vi satt vid dörren så vi gick in och satt oss vid dörren. han hade en okej bra passivitet och tillslut la han sig ner med huvudet i backen och det är ju det som de ska så det var toppen:)
det här var det som hände idag ska försöka  ta lite kort på honom någon dag också;)

my dog

Kategori: Maj 2009

Idag har vi varit på mydog swatch och jag. Jag var lite nervös över hur han skulle vara i den miljön eftersom det är människor och hundar överallt verkligen men det klarade han hur bra som helst! :)
vi kom dit och råkade hamna mitt i smeten, det är svårt att köra permo på såna ställen men att köra permo och ha en hund som ska gå bredvid är jättesvårt. folk har inte vett att gå undan lite heller så några hälsenor blev ju överkörda ;) men det går inte att väja heller så aja:P
han hade en jättebra passivitet idag! det är ju våran största utmaning just nu att få honom tyst och vara passiv men han var tyst och la sig ner efter inte alls lång tid. blev riktigt imponerad eftersom det händer så mycket runt omkring och han kunde vara lugn.
jag träffade några kompisar därinne och han bara stod och väntade tills vi hade pratat klart.
jag hittade rätt mycket roliga grejer till honom också, idag köpte vi ett back on track täcke, jag har velat köpa ett sånt jättelänge nu och idag blev det av. köpte också ett aktiveringsspel och en speciell borste typ. jag var där själv igår utan swatch och då köpte jag fler koppel, massa leksaker´och ben:)

den här veckan var min sista lovvecka så vi har passat på att träna mycket miljöträning när jag har så mycket tid. i måndags var vi i varberg och tränade med 3 till ekipage och instruktören:) det är jättekul att träna med några fler och få tips på träning och så.
i tisdags åkte vi in till göteborg och nordstan, vi blev skjutsade och avsläppta vid storan, innan har vi alltid behövt mycket hjälp av assistenten när vi ska gå till nordstan men vi klarade oss utan hjälp av assistenten. även inne i nordstan så behövde vi ingen hjälp så det känns bra att jag börjar bli självständig med honom, det är ju målet att jag ska under kortare stunder kunna vara iväg själv med swatch så att jag klarar mig i alla fall en stund utan att ha en människa runt mig hela tiden.
inne i nordstan gick vi till femman istället för det är lite lugnare där så det är lättare att träna. han gjorde några perfekta larmningar vilket han har haft lite svårt för.
sen träffade jag några kompisar så han fick följa med på en fika med oss:) det var rätt skönt för jag kunde lägga han vid bordet och gå och kolla vad jag ville ha så kunde assen gå och köpa det sen.

det här var lite som hänt det senaste, tyvärr har jag inte tagit några bilder på jättelänge men imon ska vi till freeport och träna med ett till ekipage så om jag kommer ihåg kameran så kommer kanske lite bilder snart:)

nytt år

Kategori: Maj 2009

Okej, jag är verkligen inte bra på det här med att blogga... Att komma ihåg det och så ska man också ha något att skriva om:P
sen sist har inte hänt så mycket egentligen. jag har fått jullov så nu har jag mer tid att ägna åt hunden samtidigt som vädret har gjort att jag kommer ingenstans pga snön och det är för kallt för att vara ute länge, så det har mest tränats inne, då är det mest träning på det som jag behöver hans hjälp inne som att öppna/stänga dörrar, tända/släcka lampor, ta upp saker som jag tappar mm...
det har ju också varit jul och då glömde jag skriva god jul här, men hoppas att det har varit en bra jul.
Idag eller egentligen igår var det nyårsafton. Jag kan inte förstå att det redan är 2011! under 2010 har det hänt mycket med mig och swatch, vi har gjort mycket och jag har lärt mig bättre hur jag ska göra för att få honom att lyda mig och han har då lärt sig att lyda mig bättre och vi har fått ett bättre samspel.

så nu önskar jag och swatch er ett lite försent GOTT NYTT ÅR!!