Fragrances SWATCH

En blogg som i huvudsak handlar om livet med assistanshunden Swatch men också om vardagen med SMA. En blogg med glädje, frustation, ilska, lycka och allt däremellan.

Mar 2009

Kategori: Mar 2009


Så var det dags för att ta en bild för det blivande hundlegitimationen.
Det var inte helt lätt att få till det med en busig hund, men det blev en
bättre bild än dessa till slut!

Feb 2009

Kategori: Feb 2009

Några besök igen i Halmstad. Vilka fina parker det har. Saknar verkligen dessa att träna i hemma i Kungsbacka. Fick träffa Maries elever med hundar några gånger. Den senaste i regn på tvären och +1 grader C. Brrr. Men ändå väldigt nyttigt. Swatch blev mer hundvan och reagerade mindre. Det drog ihop sig till den stora och mycket nervösa helgen.
Den siste februari. 2 snälla oberoende instruktörer dök upp hemma för ett slutinprov. Det gick bra! Puuh, nu börjar arbetet med att lära upp Swatch till en servicehund!!! Kika på nya ekipage under www.soshund.se .

Julen 2008

Kategori: Dec 2008


Här får man ligga och bara vara söt under julgranen. Hoppas man får
något fint paket med godis i!

September 2008

Kategori: Sep 2008

Så kom hösten och det var dags för inprov till Svenska Service- och Signalhundsförbundet.
Detta skedde en ganska regnig helg på Vara Folkhögskola. Swatch var inne i sin högsta könsmogningsperiod så han och Josefine missade ett par moment. Bland annat "ouppmärksam  inkallning", dvs Josefine kallade in Swatch när han höll på med något annat. Han nosade i gräset där alla tikar kissat och förblev nosandes. Han hörde minsann inget. Nåväl Josefine blev tilldelad en instruktör som skulle hjälpa oss under hösten och chip-kastrerade Swatch. Man sprutade in en liten kapsel i Swatch nacke som pytsade ut en medicin som gjorde att han var kastrerad fast han inte var det egentligen.
Detta kostade strax över 1100 och varade i ungefär ett halvår. Husses hårddisk krashade så bilderna från denna helg försvann. Josefine åkte Halmstad tur och retur ett antal gånger och träffade en underbar Marie Lämpe som hjälpte Josefine in på rätt spår. Josefine tränade minst en timme om dagen och husse minskade lite. Swatch fick börja sova hos Josefine och fick kvällsmålet av henne för att binda sig mer mot Josefine än till husse. Josefine och Swatch gjorde stora framsteg under höst och chip-kastreringen gjorde verkligen susen.

Semester! Juli 2008

Kategori: Juli 2008


Det är inte dumt att vara på semester! Och få gå ut på Orust med lill-matte

Det är verkligen skönt med semester!

Skönt att svalka av sig lite! Jag lärde mig bada av matte. Var lite läskigt först.

Man stortrivs här

Kategori: Juli 2008


Visst trivs man här! Man får ju lite pay off för besväret!